Installationsguide Cloudgruppen Softphone

I denna artikel hittar du installationsfiler samt installationsguide för både Mac och Windows.

Joakim Bystedt avatar
Skrivet av Joakim Bystedt
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Cloudgruppen Softphone Installationsfiler:

Mac os Catalina eller senare:

Installationsguide för windows

1. Ladda ner installationsfilen

2. Öppna zip-filen

3. Kör installationen

4. Du kommer att få en varning från windows om att du kör en app från en okänd utgivare. Klicka på “Mer information”

5. Klicka på “Kör ändå”

6. Nu är Cloudgruppen appen installerad! Du hittar den i din startmeny via Cloudgruppen AB

BILD

7. Logga in i appen med din växelanvändare.

8. Som standard får alla appar tillgång till mikrofonen i windows. Om du skulle ha detta avstängt så får du instruktioner i appen om hur du slår på mikrofonen.

9 Kom ihåg att kolla i dina inställningar att du har valt rätt in- & utmatningsenheter för ljud. Sök på “hantera ljudenheter” i datorns inställningar för att dubbelkolla.

10. Nu är du igång!

Installationsguide för mac

1. Ladda ner installationsfilen

2. Packa upp zip-filen

3. Öppna CloudCom.dmg

4. Flytta appen till Applications i installationsprogrammet:

BILD

5. Efter några sekunder kommer appen att dyka upp bland dina applikationer

BILD

6. Öppna appen och klicka på “open/öppna” när du får denna prompt. Detta är ett standardmeddelande för appar som laddats ner via webben.

7. Logga in med din växelanvändare

8. Acceptera att Cloudgruppen får använda din mikrofon. Om du råkar tacka nej ändrar du inställningen under systeminställningar > säkerhet och integritet > mikrofon.

BILD

1. 9. Kontrollera att du har rätt enheter för mikrofon och hörlurar i dina systeminställningar

10. Vid ditt första inkommande samtal blir du tillfrågad om du vill tillåta notiser från cloudgruppen. Klicka på tillåt. Detta kan du också ändra senare i systeminställningar.

11. Nu är du igång!

Buggrapport och feedback:

Om du upptäcker några buggar eller har feedback så rapporterar du dem här:

LÄNK