Hur du ställer in röstbrevlådan i växeln
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Ställa in den i växeln:

1. Välj funktionen röstbrevlåda där du vill ha den i sin växelslinga.

2. Klicka på ”+skapa ny” i funktionen.

3. Namnge sedan din brevlåda och klicka på ”välj röstmeddelande”, det finns några färdiginspelade att välja mellan.

Tips är att spela in ett eget meddelande för att få en mer personlig känsla i din växel, detta gör du genom att trycka på knappen ”spela in nytt”.

4. När du valt ett meddelande så behöver du välja vilka som ska ha åtkomst till röstbrevlådan. Alla användare/nummer som ligger inlagd i er växel kommer upp som förslag. När du valt detta så läggs funktionen till i er växel, glöm inte att spara dina växelinställningar uppe till höger.

5. Obs! Det går endast att ha en röstbrevlåda per växelnummer.

Ändra i befintlig röstbrevlåda:

1. Klicka på funktionen i din växels inställningar. Då får du upp alternativ till höger för att göra ändringar, klicka på symbolen som ser ut som en penna.

2. Där kan du bland annat byta namn, meddelande, vem som ska ha tillgång till röstbrevlådan samt se vilket nummer och PIN-kod som din röstbrevlåda i växeln har.

Lyssna av dina röstmeddelanden i växeln:

1. När du fått ett nytt meddelande i din växels röstbrevlåda så kommer du få ett SMS (förutsatt att du har tillgång till funktionen enligt tidigare instruktioner.)

2. Där kan du antingen välja att ringa numret och knappa in PIN-koden som står i Sms:et för att lyssna av det nya meddelandet. För att radera meddelandet direkt efter tryck #7.

Obs! Det går endast att lyssna av nya meddelanden på detta sätt.

Cloud Com-appen

3. För att enklare lyssna av nya och gamla meddelanden, radera eller få dem transkriberade så rekommenderar vi att du använder vår app för detta.

4. Ladda ned appen Cloud Com om du inte redan har den, logga in med det mobilnummer som du har inlagt i din växel. Du får då en engångskod skickad på Sms som du loggar in med.

5. När du är inloggad så kommer du ha olika menyval längst ned på skärmen, i mitten har du funktionen ”brevlåda”, klicka där för att komma till dina meddelanden.

6. För att radera meddelanden --> svep vänster på meddelandet och klicka på symbolen av en papperskorg.

7. För att lyssna av nya eller gamla meddelanden --> klicka på ”play-knappen” eller få dem transkriberade genom att välja det i stället.

8. Har du flera röstbrevlådor på olika växelnummer så kan du högst upp välja vilken brevlåda du vill administrera i.

Här finns det även film där vi visar hur man ställer in röstbrevlådan i växeln.

(Film?)