Kan man se om inkommande samtal kommer via växeln?

Inkommande växelsamtal, suffix

Christina Petersson avatar
Skrivet av Christina Petersson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Självklart kan du se om inkommande samtal kommer via ditt växelnummer eller direkt till mobilnumret. Du kan lägga till ett så kallat suffix (tre valfria siffror) i slutet av uppringarens nummer för att se att ett samtal kommer via växeln.

Tex: Uppringarens nummer är 079 100 00 00 och du har lagt till ett suffix med dessa tre siffror 333. Då kommer du se följande på din skräm när denna person ringer via er växel. 0791000000333

Obs! Det går ändå jättebra att ringa tillbaka till personens nummer trots detta suffix, det rensar mobiltelefon bort automatiskt.

Lägg till funktionen i din växel

Det som krävs för att denna funktion ska fungera är att ditt mobilnummer ligger inlagd i någon av följande funktioner:

• Mobilnummer som ska svara i växeln

• Mobilnummer som ska svara i växeln med kö (PLUS)

1. Logga in på https://vaxel.cloudgruppen.se/login som admin och gå till fliken 'växel'

2. Klicka på pennan bredvid det växelnummer som du ska ändra i.

3. Klicka på din inlagda funktion 'Mobilnummer som ska svara i växeln' eller 'Mobilnummer som ska svara i växeln med kö' (PLUS).

4. Du kommer då få upp fler inställningar till höger. Välj då tre valfria siffror vid raden 'Visa en kombination av siffror efter uppringarens nummer'

5. Har du flera ringgrupper måste du ändra i varje grupp för att inställningen ska gälla samtliga inkommande samtal.

6. Glöm sen inte att spara i högra hörnet.

BILD