Lägg till mobilnummer som ska svara i växeln

Lägg till mobilnummer som ska svara i växeln, suffix och gruppnamn

Christina Petersson avatar
Skrivet av Christina Petersson
Uppdaterad för mer än en vecka sedan
  1. Gå till fliken 'växel' i Cloudgruppen-portalen och klicka på redigera (pennan) vid ditt växelnummer.

2. Du kommer då in i inställningarna för din växel.

3. Klicka på 'lägg till växelfunktion' och välj funktionen 'mobilnummer som ska svara i växeln' i menyn till höger.

4. När du lagt till den så kan du administrera ring-gruppen. Du kan döpa gruppen, lägga till suffix (3 siffror som syns bakom uppringaren nummer) samt lägga till dina användare som ska kunna svara i gruppen. Antingen en eller flera.

5. Klicka på knappen '+skapa nytt' för att lägga till nya användare. Fyll i namn och nummer till användaren och spara. Användaren kommer då komma upp som val i din lista, du behöver även bocka i personen/personerna om de ska kunna svara i gruppen.

6. Ligger flera personer i samma ringgrupp kommer det ringa på alla samtidigt i ca 4-5 signaler. Vill du att det ska ringa längre på personen/personerna så behöver du kopiera gruppen flera gånger efter varandra (se nedan). Om det ska ringa på en person i taget, i en turordning så lägger du en person i varje ringgrupp efter varandra. Personen i första gruppen kommer då alltid få första samtalet.

I videon nedan visar vi hur ni lägger till nummer som ska kunna svara i växeln. Både i turordning och i en grupp där det ringer på alla samtidigt. Ni kan även lägga till ett suffix så att ni vet att samtalet kommer via växeln.

FIXA FILM??